Двама нови общински съветници- Гочо Карагьозов и Илка Петкова  положиха

...
Двама нови общински съветници- Гочо Карагьозов и Илка Петкова  положиха
Коментари Харесай

Нови общински съветници положиха клетва в Стара Загора

Двама нови общински съветници- Гочо Карагьозов и Илка Петкова  поставиха клетва да работят в името на старозагорци по време на днешното постоянно съвещание на Общински съвет- Стара Загора. Те влизат на местата надлежно на Димитър Съртонев и Иван Чолаков.По време на 22 съвещание на локалния парламент бяха гласувани 61 точки. На второ четене бяха признати Наредбата за реда и изискванията за пътешестване с публичен градски и междуселищен превоз по съществени автобусни и тролейбусни линии на територията на Община Стара Загора, изпълнявани от „ Тролейбусни и автобусни транспорти “ и както и промени на Правилника за организацията и активността на Общински съвет Стара Загора, неговите комисии и взаимоотношението му с общинската администрация. Одобрени на първо четене бяха и изменение и допълнение на Наредбата за определянето на локалните такси и цени на услуги на територията на община Стара Загора, както и промени в Наредбата за организацията на предучилищното обучение в община Стара Загора.С 36 гласа „ За “, 3-„ Против “ и 8- „ Въздържал се “ общинските съветници избраха за нов шеф на общинското сдружение „ Мересев “- Маргарита Димитрова. При разискването на точката беше дадена опция двамата претенденти класирани на първите две места- Атанас Атанасов и Маргарита Димитрова да показват вижданията си за развиване на сдружението. Новоизбраният шеф си слага като съществена цел откриване на нови работни места и основаване на лична комерсиална марка.

Старейшините одобриха годишните финансови отчети  за 2020г. на общинските търговски сдружения със 100 % общинско присъединяване в капитала и систематизиране на облагата. Удължен беше срокът на договорите за прилагане на общински терени за разполагане на краткотрайни преместваеми /търговски/ обекти и удължение периода на договорите за прилагане на краткотрайни преместваеми /търговски/ обекти – общинска благосъстоятелност върху общински терени на територията на гр. Стара Загора. Подкрепено беше основаването на Временна комисия за инспекция и разбор на краткотрайните преместваеми /търговски/ обекти на територията на гр. Стара Загора, която ще бъде в време на деяние шест месеца. По време на майското съвещание беше основана Постоянна комисия по политика за ръководство на общинските сдружения. Гласувани бяха промени в съставите на непрекъснатата комисия по оперативни стратегии и интернационално съдействие, ПК по опазване на здравето, ПК по земеделие, гори,екология и развиване на селата и ПК по просвета, туризъм и вероизповедания.

Общинските съветници утвърдиха отчета за Последваща оценка на Общински проект за развиване на Община Стара Загора за интервала 2014-2020 година С цялостно болшинство беше обещано единодушие Община Стара Загора да кандидатства за финансиране по Резултат 1 „ Подобрено ръководство на културното завещание “, Подрезултат 1.2 „ Дигитално налични обекти на културното завещание “, стратегия „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “, посредством Финансов механизъм на европейското икономическо пространство 2014-2020.

Гласувано беше наименуването на три улици в Стара Загора. Те ще носят имената,,Сава Казмуков “,,,Сердика “ и „ Ран Босилек “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР